Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 1672-2:2021

Машине за прехрамбену индустрију – Основни појмови – Део 2: Хигијенски захтеви и захтеви за чишћење

Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene and cleanability requirements
31. 3. 2021.

Опште информације

60.60     31. 3. 2021.

ISS

E153

Европски стандард

67.260  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом се утврђују заједнички хигијенски захтеви за машине које се употребљавају за припремање и обраду хране за људску и, ако је релевантно, за храну за животиње како би се отклонио или на најмању меру смањио ризик од заразе, инфекције, болести, или повреде настале због ове хране. Њиме се идентификују опасности које су значајне за употребу таквих машина за прераду хране и описује методе за пројектовање и информације за употребу за отклањање или смањење ових ризика. Додатни и/или девијантни захтеви за хигијену и чишћење могу се дати у применљивим C-стандардима за одређене машине или категорије машина.

Повезане директиве

НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.

2006/42/EC

Директива за машине (MD)

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN 1672-2:2010

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 1672-2:2021
60.60 Стандард објављен
31. 3. 2021.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 1672-2:2020