Овим документом се утврђују заједнички хигијенски захтеви за машине које се употребљавају за припремање и обраду хране за људску и, ако је релевантно, за храну за животиње како би се отклонио или на најмању меру смањио ризик од заразе, инфекције, болести, или повреде настале због ове хране. Њиме се идентификују опасности које су значајне за употребу таквих машина за прераду хране и описује методе за пројектовање и информације за употребу за отклањање или смањење ових ризика. Додатни и/или девијантни захтеви за хигијену и чишћење могу се дати у применљивим C-стандардима за одређене машине или категорије машина.
НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.
ПОВУЧЕН
SRPS EN 1672-2:2010
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 1672-2:2021
60.60
Стандард објављен
31. 3. 2021.