Објављен
Овим стандардом утврђује се метода за одређивање садржај пепела у житима, махуњачама и њиховим млевеним производима намењеним за људску исхрану. Основне сировине које су обухваћене: a) зрна жита, b) брашно и гриз од дурум пшенице, c) млевени производи (мекиње и производи са високим садржајем мекиња, прекрупа), d) мешавина брашна од жита (смеше), e) нуспроизводи од жита, осим млевених производа, и f) махуњаче и њихови нуспроизводи. Овај стандард се не примењује на скроб и производи скроба (видети ISO 3593 ), на производе намењене за храну за животиње (видети ISO 5984), или на семена.
ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 2171:2012
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 2171:2023
60.60
Стандард објављен
31. 5. 2023.