Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 22184:2021

Млеко и производи од млека – Одређивање садржаја шећера – Метода хроматографије високе перформансе са анјонском изменом и пулсном амперометријском детекцијом (HPAEC-PAD)

Milk and milk products - Determination of the sugar contents - High performance anion exchange chromatography with pulsed amperometric detection method (HPAEC-PAD) (ISO 22184:2021)
31. 3. 2021.

Опште информације

60.60     31. 3. 2021.

ISS

E034-5

Европски стандард

67.100.01  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

У овом међународном стандарду описује се квантитативно одређивање специфичних шећера (галактозе, глукозе, фруктозе, сахарозе, лактозе и малтозе) течном хромарографијом у различитим врстама млека и производа од млека, применом арабинозе или фукозе као интерних стандарда. Метода се примењује за следеће различите млечне матриксе: млеко, млеко у праху, сир, сурутку у праху, почетну формулу за одојчад, десерт и јогурт. Млечни производи који садрже соју нису обухваћени. Одређивање садржаја лактозе у млечним производима са ниским садржајем лактозе није обухваћено. Примењује се софистицирана метода хроматографије високе перформансе са анјонском изменом у комбинацији са пулсном амперометријском детекцијом (HPAEC-AD). Овом методом могу се издвојити следећих тринаест различитих моносахарида и дисахарида: фукоза, арабиноза, галактоза, глукоза, фруктоза, сахароза, лактоза, лактулоза, малтоза, мелобиоза, трехалоза, платиноза (малтулоза) и малтотриоза.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 22184:2021
60.60 Стандард објављен
31. 3. 2021.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 22184:2021

Идентичан са ISO 22184:2021

Идентичан са IDF 244:2021