Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Друга генерација Еврокодова

Регистрацијом и пријављивањем на веб-сајт ИСС-а корисници добијају могућност да прочитају и коментаришу нацрте српских стандарда. Сви актуелни нацрти стандарда могу се пронаћи на почетној страни веб-сајта (у њеном доњем делу), или им се може приступити преко следећег линка: https://iss.rs/sr_Cyrl/project/list.

Нацрти српских стандарда из области пројектовања челичних и алуминијумских конструкција се, између осталих, тренутно налазе у фази јавне расправе. Очекује се да у наредне 2 године, у марту и у септембру, буду доступни у фази јавне расправе нови нацрти српских стандарда из области еврокодова. Редовним праћењем нацрта српских стандарда можете искористити прилику за благовремено упознавање са развојем нових делова еврокодова који су усклађени са техничко-технолошким развојем грађевинске индустрије и укључују аспекте процене, поновне употребе и обнове постојећих конструкција.

Све заинтересоване стране могу приступити текстовима ових нацрта у току трајања фаза јавне расправе за сваки стандард (уобичајено је то период од 60 дана од дана њеног покретања) и на тај начин се упознати са садржајем стандарда пре његовог коначног усвајања. Поред тога, сви заинтересовани могу доставити своје примедбе и предлоге на садржај нацрта, уколико их имају, и тиме утицати на квалитет будућих српских стандарда. Могуће је оставити три врсте коментара: редакцијски, општи или технички и унети предлог за конкретну измену (који се може односити на текст, формулу, слику или табелу).

У зависности од интересовања, регистровани корисници могу уз помоћ напредног претраживања пронаћи нацрте српских стандарда из различитих области стандардизације. При томе је потребно је да се као иницијатор пројекта одабере ИСС, а као тренутна фаза ознака 40.20 – Нацрт на јавној расправи 60 дана.