Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Pečenje

енглески

Термин
stoving; (US: baking)
Опис

The hardening process by which the crosslinking (increase in molecular size) of a binder results from the application of heat at a predetermined minimum temperature. NOTE: For stoving generally a temperature range and a time period are prescribed whereby the temperature limits are specific for the material.

српски

Термин
Pečenje
Опис

Proces očvršćavanja kod koga je umrežavanje veziva posledica delovanja toplote na prethodno određenoj najnižoj temperaturi. NAPOMENA Za pečenje su opseg temperature i trajanje obično utvrđeni, dok su temperaturne granice specifične za svaki materijal

српски

Термин
Pečenje
Опис

Proces očvršćavanja kod koga je umrežavanje veziva posledica delovanja toplote na prethodno određenoj najnižoj temperaturi. NAPOMENA Za pečenje su opseg temperature i trajanje obično utvrđeni, dok su temperaturne granice specifične za svaki materijal

Повезани стандарди

Повезани ICS-ови

Нема информација