Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

задовољство корисника

енглески

Термин
customer satisfaction
Опис

customer’s (3.1) perception of the degree to which the customer’s expectations have been fulfilled Note 1 to entry: It can be that the customer’s expectation is not known to the organization (3.7), or even to the customer in question, until the product or service is delivered. It can be necessary for achieving high customer satisfaction to fulfil an expectation of a customer even if it is neither stated nor generally implied or obligatory. Note 2 to entry: Complaints (3.3) are a common indicator of low customer satisfaction but their absence does not necessarily imply high customer satisfaction.  Note 3 to entry: Even when customer requirements have been agreed with the customer and fulfilled, this does not necessarily ensure high customer satisfaction.

српски

Термин
Нема информација
Опис
Нема информација

српски

Термин
задовољство корисника
Опис

мишљење корисника (3.1) о степену до којег су испуњена његова очекивања

НАПОМЕНА 1 уз термин:       Очекивања корисника могу да буду непозната организацији (3.7), или чак и самом кориснику, све док се производ или услуга не испоруче. За остваривање високог степена задовољства корисника може бити неопходно да се испуне очекивања корисника чак и ако нису наведена, општеподразумевана, нити обавезна.

НАПОМЕНА 2 уз термин:       Приговори (3.3) корисника уобичајен су индикатор ниског степена задовољства корисника, али одсуство приговора не подразумева нужно да се ради о високом степену задовољства корисника.

 

НАПОМЕНА 3 уз термин:       Чак и онда када се са корисником постигне договор о његовим захтевима и када су они испуњени, то нужно не значи да је обезбеђен висок степен задовољства корисника.

Повезани стандарди

Повезани ICS-ови

  • 03.120.10 - Управљање квалитетом и обезбеђење квалитета