Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

прехрамбени адитиви

енглески

Термин
food additive
Опис

any substance not normally consumed as a food (3.4) by itself and not normally used as a typical ingredient (3.7) of the food, whether or not it has nutritive value, the intentional addition of which to foods for a technological (including organoleptic) purpose in the manufacture, processing, preparation, treatment, packing, packaging, transport or holding of such foods results, may be reasonably expected to result (directly or indirectly) in it or its by-products becoming a component of or otherwise affecting the characteristics of such foods Note 1 to entry: The term does not include contaminants or substances added to foods for maintaining or improving nutritional qualities.

српски

Термин
Нема информација
Опис
Нема информација

српски

Термин
прехрамбени адитиви
Опис

било која супстанца која се уобичајено не конзумира као храна (3.4) и која се уобичајено не користи као типични састојак (3.7) хране, без обзира на то да ли има нутритивну вредност или не, за чије намерно додавање у храну ради технолошких (укључујући органолептичких) потреба у производњи, преради, припреми, обради, паковању, транспорту или држању такве хране може да буде разумно очекивати да резултира (директно или индиректно) да она или њени споредни производи постану саставни део или да на други начин утичу на карактеристике такве хране

НАПОМЕНА 1 уз термин:   Термин не обухватаконтаминенте или супстанце које се додају у храну ради одржавања или побољшања нутритивног квалитета.

Повезани стандарди

Повезани ICS-ови

  • 67.040 - Прехрамбени производи уопште