Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

food additive

engleski

Termin
food additive
Opis

any substance not normally consumed as a food (3.4) by itself and not normally used as a typical ingredient (3.7) of the food, whether or not it has nutritive value, the intentional addition of which to foods for a technological (including organoleptic) purpose in the manufacture, processing, preparation, treatment, packing, packaging, transport or holding of such foods results, may be reasonably expected to result (directly or indirectly) in it or its by-products becoming a component of or otherwise affecting the characteristics of such foods Note 1 to entry: The term does not include contaminants or substances added to foods for maintaining or improving nutritional qualities.

srpski

Termin
Nema informacija
Opis
Nema informacija

srpski

Termin
прехрамбени адитиви
Opis

било која супстанца која се уобичајено не конзумира као храна (3.4) и која се уобичајено не користи као типични састојак (3.7) хране, без обзира на то да ли има нутритивну вредност или не, за чије намерно додавање у храну ради технолошких (укључујући органолептичких) потреба у производњи, преради, припреми, обради, паковању, транспорту или држању такве хране може да буде разумно очекивати да резултира (директно или индиректно) да она или њени споредни производи постану саставни део или да на други начин утичу на карактеристике такве хране

НАПОМЕНА 1 уз термин:   Термин не обухватаконтаминенте или супстанце које се додају у храну ради одржавања или побољшања нутритивног квалитета.

Povezani standardi

Povezani ICS-ovi

  • 67.040 - Prehrambeni proizvodi uopšte