Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2. 11030 Београд
Главни мени

Одржан први интерактивни ИСС вебинар

Институт за стандардизацију Србије стекао је већ солидно искуство у организацији и реализацији вебинара, као савременог, тренутно најпопуларнијег начина едукације. Због актуелне ситуације вебинари су ове године у потпуности заменили семинаре и курсеве. Поред тога, и друге активности сада постају онлајн: уместо оцењивања уживо, како је свима познато и уобичајено, она почињу да се спроводе са удаљене локације и преко екрана.

Управо онлајн провери био је посвећен вебинар одржан 31. августа, док се дводневни онлајн курс, на тему интерних онлајн провера одржава 8. и 9. септембра. Предавач са великим искуством у овој области, на националном и међународном нивоу, осмислио је ове обуке у циљу преношења савета и информација које ће бити од помоћи свима који се баве проверама како би се прилагодили и припремили за њихово спровођење. Ово је био први вебинар у организацији Института на којем је од учесника било затражено да укључе камере пошто се тема односила на комуникацију са удаљене локације. Такође, интеракција и укључивање учесника у дискусију до сада су вршени искључиво преко тзв. чета, док су на овом вебинару учесници могли да укључе и микрофоне.

На вебинару су учесници могли да сазнају о томе шта подразумева провера са удаљене локације, које су њене предности и недостаци у односу на класичну проверу уживо, као и који су ризици и изазови примене овог начина провере. Дата су упутства за то шта треба, а шта не треба радити, као и методе, алати и технике провере. Поред тога, објашњено је како се планира и успешно врши видео-преглед локације, што је омогућено захваљујући модерној технологији.

Следеће недеље биће одржана детаљнија обука на тему онлајн интерних провера, на којој ће учесници проћи кроз конкретне вежбе, уз рад у групама, што ће бити још један корак напред у развоју ИСС вебинара.

Детаљније: https://iss.rs/sr_Cyrl/webinar-in-serbian-language-8-and-9-september-2020-how-to-prepare-for-an-internal-audit-from-a-remote-location-remote-audit_p919.html