Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2. 11030 Beograd
Glavni meni

Održan prvi interaktivni ISS vebinar

Institut za standardizaciju Srbije stekao je već solidno iskustvo u organizaciji i realizaciji vebinara, kao savremenog, trenutno najpopularnijeg načina edukacije. Zbog aktuelne situacije vebinari su ove godine u potpunosti zamenili seminare i kurseve. Pored toga, i druge aktivnosti sada postaju onlajn: umesto ocenjivanja uživo, kako je svima poznato i uobičajeno, ona počinju da se sprovode sa udaljene lokacije i preko ekrana.

Upravo onlajn proveri bio je posvećen vebinar održan 31. avgusta, dok se dvodnevni onlajn kurs, na temu internih onlajn provera održava 8. i 9. septembra. Predavač sa velikim iskustvom u ovoj oblasti, na nacionalnom i međunarodnom nivou, osmislio je ove obuke u cilju prenošenja saveta i informacija koje će biti od pomoći svima koji se bave proverama kako bi se prilagodili i pripremili za njihovo sprovođenje. Ovo je bio prvi vebinar u organizaciji Instituta na kojem je od učesnika bilo zatraženo da uključe kamere pošto se tema odnosila na komunikaciju sa udaljene lokacije. Takođe, interakcija i uključivanje učesnika u diskusiju do sada su vršeni isključivo preko tzv. četa, dok su na ovom vebinaru učesnici mogli da uključe i mikrofone.

Na vebinaru su učesnici mogli da saznaju o tome šta podrazumeva provera sa udaljene lokacije, koje su njene prednosti i nedostaci u odnosu na klasičnu proveru uživo, kao i koji su rizici i izazovi primene ovog načina provere. Data su uputstva za to šta treba, a šta ne treba raditi, kao i metode, alati i tehnike provere. Pored toga, objašnjeno je kako se planira i uspešno vrši video-pregled lokacije, što je omogućeno zahvaljujući modernoj tehnologiji.

Sledeće nedelje biće održana detaljnija obuka na temu onlajn internih provera, na kojoj će učesnici proći kroz konkretne vežbe, uz rad u grupama, što će biti još jedan korak napred u razvoju ISS vebinara.

Detaljnije: https://iss.rs/sr_Cyrl/webinar-in-serbian-language-8-and-9-september-2020-how-to-prepare-for-an-internal-audit-from-a-remote-location-remote-audit_p919.html