Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Заједно можемо више

Постаните део система националне стандардизације, учествујте у доношењу одлука у вези са националном стандардизацијом и остварите право на посебне попусте.

У складу са чл. 11 ст. 2 Статута Института за стандардизацију Србије, Институт  обезбеђује средства за рад из прихода које оствари наплатом чланарина. С обзиром на то да су један од извора финансирања Института, чланарине представљају редовни допринос чланова општем развоју Института и јачању националне стандардизације. Њихова висина утврђује се посебном одлуком Управног одбора Института (чл. 25 Статута).

Статутом, одлуком о висини чланарине за сваку календарску годину и Правилником о чланству у Институту за стандардизацију Србије (https://iss.rs/images/upload/Dokumenta/2017/pravilnik_o_lanstvu_u_institutu.pdf) уређују се сва питања у вези са чланством. Чланство у Институту је добровољно, а члан може постати правно или физичко лице, као и физичко лице регистровано као предузетник. Услов за привредна друштва и друга правна лица и предузетнике је да су основани у складу са прописима Републике Србије, док је услов за физичка лица која желе да постану чланови Института да имају држављанство Републике Србије.

Висина чланарине за привредна друштва и друга правна лица која остварују добит одређује се на основу броја запослених, чланарина за правна лица која не остварују добит одређује се на основу врсте делатности, док је за све чланове предузетнике, као и за сва физичка лица утврђена иста висина чланарине.

Сви чланови Института примљени у чланство после 1. јула текуће године плаћају половину износа годишње чланарине (тачка 2.2. Одлуке о висини чланарине у Институту за стандардизацију Србије за 2022. годину (https://iss.rs/sr_Cyrl/download/file/page-section/1363).

Информације о чланству можете наћи на следећем линку: https://iss.rs/sr_Cyrl/chlanstvo-u-institutu_c95, а за додатна питања можете се јавити на тел. 011/3409-103 или мејл: infocentar@iss.rs.