Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Контекст организације према стандарду SRPS ISO 9001:2015

Трајање: једнодневна обука

Сврха ове обуке је да се учесници упознају са појмом, поступком и методологијом анализе и утврђивања контекста организације у складу са тачком 4.1 стандарда SRPS ISO 9001:2015 ради примене у процесу анализе окружења, утврђивања политике, циљева и планова организације и ефективне примене система менаџмента квалитетом.

Захтеви за контекст организације први пут се експлицитно постављају у стандарду SRPS ISO 9001 из 2015. године. Ово је једна од промена у стандарду која је учињена како би систем менаџмента квалитетом био у складу са стратешким опредељењем и укупним пословањем организације.

Када планира остваривање својих циљева, организација треба да узме у обзир интерна и екстерна питања која су релевантна за садашње и будуће пословање и систем менаџмента квалитетом. Постоји велики број методологија и техника које организације могу да користе да би анализирале свој контекст.

Обука обухвата следеће теме:
– контекст организације и захтеви стандарда SRPS ISO 9001:2015;
– анализа контекста организације;
– преглед метода и техника, PESTLE, Портерових 5 сила;
– примена технике SWOT.

На обуци се примењује активан начин рада који, поред предавања, обухвата примере, дискусију и практичне вежбе.

Коме је обука намењена?

Обука је намењена руководству и стручним тимовима који су задужени за систем менаџмента квалитетом у организацијама сертификованим према SRPS ISO 9001, организацијама које тренутно уводе систем менаџмента квалитетом, проверавачима система менаџмента квалитетом, интерним проверавачима, као и свима који се баве QMS-ом.

Предавачи:

Татјана Нешић, дипл. економиста, проверавач за системе менаџмента према стандардима ISO 9001, ISO 14001 и OHSAS 18001, консултант за системе менаџмента, оцењивач за националну награду за пословну изврсност, члан Комисије CASCO.
Мр Мирјана Мирковић-Ђорђевић, дипл. инж. технологије, руководилац Одељења за хемијске технологије, пољопривреду, шумарство, безбедност, животну средину и опште стандарде у ИCC-у, проверавач за QMS, секретар Комисије CASCO.

Накнада за учешће на обуци укључује материјал за обуку (презентације предавача), услугу онлајн читања групе стандарда у периоду од 5 дана, потврду о похађању обуке и освежење за време паузе, уколико се обука одржава уживо.

Пријавите се за учешће на овој обуци преко линка: https://forms.gle/9NKkaK4kTs6yJdx17

Након формирања групе полазника вебинара, утврићемо тачан датум одржавања oбуке.

За све додатне информације можете се јавити на тел: 011/3409-340, 011/3409-390, или имејл: iss-edukacija@iss.rs

Датуми обука

Молимо Вас изаберите обуку коју желите да похађате. Можете резервисати места за три учесника путем веб сајта.*

*Наведена цена је за једну особу. За организације које пријаве више од два полазника за исту обуку, за све полазнике одобрава се попуст у износу од 10% висине накнаде по учеснику.