Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Kontekst organizacije prema standardu SRPS ISO 9001:2015

Trajanje: jednodnevna obuka

Svrha ove obuke je da se učesnici upoznaju sa pojmom, postupkom i metodologijom analize i utvrđivanja konteksta organizacije u skladu sa tačkom 4.1 standarda SRPS ISO 9001:2015 radi primene u procesu analize okruženja, utvrđivanja politike, ciljeva i planova organizacije i efektivne primene sistema menadžmenta kvalitetom.

Zahtevi za kontekst organizacije prvi put se eksplicitno postavljaju u standardu SRPS ISO 9001 iz 2015. godine. Ovo je jedna od promena u standardu koja je učinjena kako bi sistem menadžmenta kvalitetom bio u skladu sa strateškim opredeljenjem i ukupnim poslovanjem organizacije.

Kada planira ostvarivanje svojih ciljeva, organizacija treba da uzme u obzir interna i eksterna pitanja koja su relevantna za sadašnje i buduće poslovanje i sistem menadžmenta kvalitetom. Postoji veliki broj metodologija i tehnika koje organizacije mogu da koriste da bi analizirale svoj kontekst.

Obuka obuhvata sledeće teme:
– kontekst organizacije i zahtevi standarda SRPS ISO 9001:2015;
– analiza konteksta organizacije;
– pregled metoda i tehnika, PESTLE, Porterovih 5 sila;
– primena tehnike SWOT.

Na obuci se primenjuje aktivan način rada koji, pored predavanja, obuhvata primere, diskusiju i praktične vežbe.

Kome je obuka namenjena?

Obuka je namenjena rukovodstvu i stručnim timovima koji su zaduženi za sistem menadžmenta kvalitetom u organizacijama sertifikovanim prema SRPS ISO 9001, organizacijama koje trenutno uvode sistem menadžmenta kvalitetom, proveravačima sistema menadžmenta kvalitetom, internim proveravačima, kao i svima koji se bave QMS-om.

Predavači:

Tatjana Nešić, dipl. ekonomista, proveravač za sisteme menadžmenta prema standardima ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001, konsultant za sisteme menadžmenta, ocenjivač za nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost, član Komisije CASCO.
Mr Mirjana Mirković-Đorđević, dipl. inž. tehnologije, rukovodilac Odeljenja za hemijske tehnologije, poljoprivredu, šumarstvo, bezbednost, životnu sredinu i opšte standarde u ICC-u, proveravač za QMS, sekretar Komisije CASCO.

Naknada za učešće na obuci uključuje materijal za obuku (prezentacije predavača), uslugu onlajn čitanja grupe standarda u periodu od 5 dana, potvrdu o pohađanju obuke i osveženje za vreme pauze, ukoliko se obuka održava uživo.

Prijavite se za učešće na ovoj obuci preko linka: https://forms.gle/9NKkaK4kTs6yJdx17

Nakon formiranja grupe polaznika vebinara, utvrićemo tačan datum održavanja obuke.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: iss-edukacija@iss.rs

Datumi obuka

Molimo Vas izaberite obuku koju želite da pohađate. Možete rezervisati mesta za tri učesnika putem veb sajta.*

*Navedena cena je za jednu osobu. Za organizacije koje prijave više od dva polaznika za istu obuku, za sve polaznike odobrava se popust u iznosu od 10% visine naknade po učesniku.