Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ИСС на трибини „Екологија и одрживи развој”

Представници Института учествовали су на стручном скупу посвећеном зеленој транзицији и изазовима домаће привреде у том процесу. О раду националне куће за стандарде и означају стандарда у овој области говорила је Марина Донић, а о одговорности за одрживу будућност др Милош Јелић, председник Стручног савета FQCE и члан УО Института. О вези енергетике и животне средине, кроз конкретне пројекте Енергопројект-ЕНТЕЛ-а, где је и одржан овај скуп говорио је др Радослав Раковић.

На трибини је представљена  Зелена декларација ПКС чији је циљ да подстакне и подржи компаније у процесу преласка на циркуларни модел пословања, уз очување конкурентности и ефикасности. Мр Душан Стокић, руководилац Центра за животну средину, техничке прописе, квалитет и друштвену одговорност у ПКС и председник комисија за стандарде KS А207- Системи менаџмента заштитом животне средине и KS A268 -  Одрживост и друштвена одговорност у Институту, дао је посебан осврт на примену међународних стандарда као подршке зеленој трансформацији српске привреде.

На овој трибини, коју је организовала Фондација за културу квалитета и изврсност (FQCE), били су присутни представници привреде, Министарства привреде, сертификационих тела, факултета, консултантских организација и других институција и организација.

Стандард SRPS ISO 14001:2015,  Системи менаџмента животном средином — Захтеви са упутством за коришћење и остали стандарди из исте серије, као и бројни стандарди у вези са циркуларном економијом  позитивно утичу на зелену транзицију