Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Одржан први семинар у 2023. години

Сарадња са високошколским установама једна је од редовних активности предвиђених годишњим Програмом рада Института за стандардизацију Србије.

Институт има вишегодишњу успешну сарадњу са Београдском политехником, која је данас један од четири одсека Академије техничких струковних студија Београд (АТССБ). Посета студената ове образовне установе Институту се већ традиционално обавља у склопу практичне наставе и представља прилику за њихово ближе упознавање са стандардизацијом.

Ове године, семинар за студенте АТССБ-а реализован је 11. јануара, а 20 студената друге и треће године, од тога њих 12 са предмета Систем менаџмента квалитетом и 8 са предмета Успостављање и интеграција система менаџмента, предвођени професором и асистентима на овим предметима, били су том приликом гости Института. 

У двосатном дружењу одржане су три презентације о изабраним, за њих најзначајнијим темама – упознати су са делатношћу и организацијом Института, актуелностима у вези са серијом стандарда за системе менаџмента, као и поступком доношења стандарда на националном, европском и међународном нивоу. Након тога, представљена је  међународна организација ISINEG, која за студенте организује посебне радионице у циљу њиховог укључивања у студентске техничке комитете. Десетак студената АТССБ-а већ је изразило жељу за учествовањем у раду ових комитета, а већина осталих ће накнадно донети одлуку, с обзиром на то да је реч о пројекту дугорочног карактера.

Због обостраног интереса за едукацију нових генерација о стандардизацији, најављено је одржавање још једног оваквог семинара у 2023. години за студенте АТССБ-а.