Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Održan prvi seminar u 2023. godini

Saradnja sa visokoškolskim ustanovama jedna je od redovnih aktivnosti predviđenih godišnjim Programom rada Instituta za standardizaciju Srbije.

Institut ima višegodišnju uspešnu saradnju sa Beogradskom politehnikom, koja je danas jedan od četiri odseka Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd (ATSSB). Poseta studenata ove obrazovne ustanove Institutu se već tradicionalno obavlja u sklopu praktične nastave i predstavlja priliku za njihovo bliže upoznavanje sa standardizacijom.

Ove godine, seminar za studente ATSSB-a realizovan je 11. januara, a 20 studenata druge i treće godine, od toga njih 12 sa predmeta Sistem menadžmenta kvalitetom i 8 sa predmeta Uspostavljanje i integracija sistema menadžmenta, predvođeni profesorom i asistentima na ovim predmetima, bili su tom prilikom gosti Instituta. 

U dvosatnom druženju održane su tri prezentacije o izabranim, za njih najznačajnijim temama – upoznati su sa delatnošću i organizacijom Instituta, aktuelnostima u vezi sa serijom standarda za sisteme menadžmenta, kao i postupkom donošenja standarda na nacionalnom, evropskom i međunarodnom nivou. Nakon toga, predstavljena je  međunarodna organizacija ISINEG, koja za studente organizuje posebne radionice u cilju njihovog uključivanja u studentske tehničke komitete. Desetak studenata ATSSB-a već je izrazilo želju za učestvovanjem u radu ovih komiteta, a većina ostalih će naknadno doneti odluku, s obzirom na to da je reč o projektu dugoročnog karaktera.

Zbog obostranog interesa za edukaciju novih generacija o standardizaciji, najavljeno je održavanje još jednog ovakvog seminara u 2023. godini za studente ATSSB-a.