Након што је Комисија за стандарде и сродне документе KS E034-17, Системи менаџмента безбедношћу хране, припремила нацрт изворног српског стандарда naSRPS E.А0.011-1, Халал производња – Део 1: Општи захтеви, Институт за стандардизацију Србије овај нацрт стандарда ставља на јавну расправу која ће трајати до 12. априла 2021. године. Сви заинтересовани корисници, за време трајања јавне расправе, могу приступити тексту нацрта стандарда пријављивањем на веб-сајт Института, као и припремити примедбе и коментаре на текст нацрта и доставити их на разматрање одговарајућој комисији директно преко нашег веб-сајта.
Иначе, овим стандардом се утврђују захтеви и услови за халал прехрамбене производе и њихову производњу, обележавање и транспорт. Стандард се примењује на целокупан систем прехрамбене индустрије (од њиве до трпезе), као и на целокупан систем угоститељских услуга.
У Прилогу А овог стандарда утврђују се захтеви за халал козметику, а захтеви за фармаколошке халал производе у Прилогу Б.