Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Нови број ИСС билтена

ИСС је управо објавио електронско издање билтена „Стандардизација” за трећи квартал 2022. године. Ова публикација је од данас доступна за све заинтересоване на следећем линку: https://iss.rs/sr_Cyrl/download/page-section/document/12422 (у рубрици „Публикације”, пододељак „Промотивне публикације”).

У најновијем броју билтена фокус је на стандардима у образовању, односно значајним стандардима у овој области, као и на важности упознавања студената са процесом развоја стандарда и користима од њихове примене. Тим поводом, своја искуства и ставове изнеле су професорка др Драгана Бечејски Вујаклија, гђа Мојдех Табари, организаторка међународних онлајн-радионица за студенте, и Јована Николић, учесница на овим радионицама. Поред тога, представљена је и прича о недавно одржаном студентском такмичењу на тему BIM технологије.

У интервјуу са гђом Ранком Станковић, председницом Комисије за стандарде и сродне документе KS A037, Терминологија, из прве руке ћете сазнати све о актуелностима у вези са радом ове комисије.

Као и увек, за читаоце билтена издвојили смо занимљиве новости из међународне и европске стандардизације, а такође и вести из области инфраструктуре квалитета, док су у редовној рубрици посвећеној члановима Института овога пута представљена три домаћа гиганта.