Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Novi broj ISS biltena

ISS je upravo objavio elektronsko izdanje biltena „Standardizacija” za treći kvartal 2022. godine. Ova publikacija je od danas dostupna za sve zainteresovane na sledećem linku: https://iss.rs/sr_Cyrl/download/page-section/document/12422 (u rubrici „Publikacije”, pododeljak „Promotivne publikacije”).

U najnovijem broju biltena fokus je na standardima u obrazovanju, odnosno značajnim standardima u ovoj oblasti, kao i na važnosti upoznavanja studenata sa procesom razvoja standarda i koristima od njihove primene. Tim povodom, svoja iskustva i stavove iznele su profesorka dr Dragana Bečejski Vujaklija, gđa Mojdeh Tabari, organizatorka međunarodnih onlajn-radionica za studente, i Jovana Nikolić, učesnica na ovim radionicama. Pored toga, predstavljena je i priča o nedavno održanom studentskom takmičenju na temu BIM tehnologije.

U intervjuu sa gđom Rankom Stanković, predsednicom Komisije za standarde i srodne dokumente KS A037, Terminologija, iz prve ruke ćete saznati sve o aktuelnostima u vezi sa radom ove komisije.

Kao i uvek, za čitaoce biltena izdvojili smo zanimljive novosti iz međunarodne i evropske standardizacije, a takođe i vesti iz oblasti infrastrukture kvaliteta, dok su u redovnoj rubrici posvećenoj članovima Instituta ovoga puta predstavljena tri domaća giganta.