Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 6541:1981

Agricultural food products — Determination of crude fibre content — Modified Scharrer method
1. 6. 1981.

Опште информације

90.93     23. 4. 2021.

ISO

ISO/TC 34

Међународни стандард

67.050  

француски   енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

The method is applicable to cereals and cereal products as well as to certain products containing less the 1 % of crude fibre. It consists in boiling with a mixture of acetic acid, nitric acid and trichloroacetic acid (after any necessary grinding and defatting). Then separation and washing of the insoluble residue on a filter crucible. Drying and weighing of the insoluble residue, and determination of the loss of mass on incineration.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 6541:1981
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
23. 4. 2021.

Национална преузимања

Poljoprivredno-prehrambeni proizvodi - Određivanje sadržaja sirove celuloze - Modifikovana metoda po Šareru (identičan sa ISO 6541:1981)

90.93   Одлука о потврђивању стандарда