Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 10470:2004

Green coffee — Defect reference chart
3. 9. 2004.

Опште информације

90.60     5. 3. 2023.

ISO

ISO/TC 34/SC 15

Међународни стандард

67.140.20  

енглески   француски   руски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

ISO 10470:2004 provides a chart which lists the main five different categories of defects which are considered to be potentially present in green coffee as marketed throughout the world, whatever its species, variety, and after-harvest processing (wet or dry).
This chart shows the influence of such defects on the loss of mass and on the sensorial concern by using coefficients. Each defect is given a value depending on how seriously it affects the above-mentioned characteristics. Thus, the final assessment can become a useful tool for the trading parties involved, and also gives a good indication to the purchaser of the quality of the green coffee concerned.
The definitions can be used to specify terms of bilateral purchasing contracts or to classify coffee lots for their presentation to green coffee buyers or at a stock exchange.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 10470:1993

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 10470:2004
90.60 Завршетак поступка преиспитивања стандарда
5. 3. 2023.

Национална преузимања

Sirova kafa – Referentna tabela nedostataka

90.60   Завршетак поступка преиспитивања стандарда

E034-7,8,15,18 Сазнај више