Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 5529:2007

Wheat — Determination of the sedimentation index — Zeleny test
28. 8. 2007.

Опште информације

90.93     25. 1. 2024.

ISO

ISO/TC 34/SC 4

Међународни стандард

67.060  

енглески   француски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

ISO 5529:2007 describes a method, known as the Zeleny sedimentation test, for assessing one of the factors determining the quality of wheat as a means of predicting the baking strength of the flour which can be made from it.
The method is applicable only to Triticum aestivum L. wheat.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 5529:1992

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 5529:2007
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
25. 1. 2024.

Национална преузимања

Pšenica - Određivanje indeksa sedimentacije - Test po Zeleniju (Zeleny)

60.60   Стандард објављен