Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 5518:2007

Fruits, vegetables and derived products — Determination of benzoic acid content — Spectrophotometric method
18. 1. 2007.

Опште информације

90.93     26. 8. 2024.

ISO

ISO/TC 34/SC 3

Међународни стандард

67.080.01  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

ISO 5518:2007 specifies a method for determining the benzoic acid content of fruits, vegetables and derived products.
As chlorobenzoic acids are resistant to oxidation, the method cannot be applied in the presence of p-chlorobenzoic acid, as the absorption spectrum of this acid is close to that of benzoic acid. Neither can it be used in the presence of cinnamic acid, which is transformed into benzoic acid by chromic acid oxidation.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 5518:1978

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 5518:2007
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
26. 8. 2024.

Национална преузимања

Voće, povrće i proizvodi koji potiču od voća i povrća - Određivanje sadržaja benzoeve kiseline - Spektrofotometrijska metoda

90.93   Одлука о потврђивању стандарда