Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 5518:2011

Voće, povrće i proizvodi koji potiču od voća i povrća - Određivanje sadržaja benzoeve kiseline - Spektrofotometrijska metoda

Fruits, vegetables and derived products — Determination of benzoic acid content — Spectrophotometric method
31. 1. 2011.

Опште информације

90.93     26. 8. 2024.

90.20    15. 7. 2029.

ISS

E034-3

Међународни стандард

67.080.01  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim standardom utvrđuje se metoda za određivanje sadržaja benzoeve kiseline u voću, povrću i proizvodima koji potiču od voća i povrća. Pošto je hlorobenzoeva kiselina otporna na oksidaciju, metoda se ne može primeniti u prisustvu p-hlorobenzoeve kiseline, jer je apsorpcioni spektar ove kiseline blizu spektru benzoeve kiseline. Takođe se ne može koristiti u prisustvu cimetne kiseline koja se usled ohsidacije hromnom kiselinom transformiše u benzoevu kiselinu.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 5518:2011
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
26. 8. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 5518:2007