Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 937:1978

Meat and meat products — Determination of nitrogen content (Reference method)
1. 12. 1978.
95.99   Повучен   28. 8. 2023.

Опште информације

95.99     28. 8. 2023.

ISO

ISO/TC 34/SC 6

Међународни стандард

67.120.10  

француски   енглески  

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

The method consists in digesting of a test portion with concentrated sulphuric acid, using copper(II) sulphate as a catalyst, to convert organic nitrogen to ammonia ions. Then alkalisation, distillation of the liberated ammonia into an excess of boric acid solution, titration with hydrochloric acid to determine the ammonia bound by the boric acid, and calculation of nitrogen content of the sample from the amount of ammonia produced.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
ISO 937:1978
95.99 Повучен
28. 8. 2023.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
ISO 937:2023

Национална преузимања

Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja azota (referentna metoda) (identičan sa ISO 937:1978)

90.92   Одлука о измени или ревизији стандарда