Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 937:1992

Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja azota (referentna metoda) (identičan sa ISO 937:1978)

Meat and meat products — Determination of nitrogen content (Reference method)
18. 11. 1992.
18. 11. 1992.

Опште информације

90.92     26. 2. 2021.

ISS

E034-6

Међународни стандард

67.120.10  

српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

UTVRĐUJE SE REFERENTNA METODA ZA ODREĐIVANJE SADRŽAJA AZOTA U MESU I PROIZVODIMA OD MESA. ZASNIVA SE NA DIGESTIJI UZORKA KONCENTROVANOM SUMPORNOM KISELINOM UZ KORIŠĆENJE BAKAR SULFATA KAO KATALIZATORA, DOK SE ORGANSKI AZOT PREVEDE U AMONIJUM JONE, ZATIM SE VRŠI ALKALIZACIJA, DESTILACIJA OSLOBOĐENOG AMONIJAKA U VIŠAK RASTVORA KISELINE TITRIRANJEM ODREĐUJE SE AMONIJAK VAZAN ZA KISELINU I NA KRAJU IZRAČUNAVANJA SADRŽAJA AZOTA U UZORKU IZ KOLIČINE PROIZVEDENOG AMONIJAKA.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 937:1992
90.92 Одлука о измени или ревизији стандарда
26. 2. 2021.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 937:1978

Прописи

"Сл. гласник РС" бр. 50/2019 50/2019
ПРАВИЛНИК о квалитету уситњеног меса, полупроизвода од меса и производа од меса

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ

Правилник о квалитету уситњеног меса, полупроизвода од меса и производа од меса

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ