Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 3093:2009

Wheat, rye and their flours, durum wheat and durum wheat semolina — Determination of the falling number according to Hagberg-Perten
30. 11. 2009.

Опште информације

90.60     5. 3. 2025.

ISO

ISO/TC 34/SC 4

Међународни стандард

67.060  

енглески   француски   руски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

ISO 3092:2009 specifies the determination of the alpha-amylase activity of cereals by the falling number (FN) method according to Hagberg-Perten.
This method is applicable to cereal grains, in particular to wheat and rye and their flours, durum wheat and its semolina.
This method is not applicable to the determination of low levels of alpha-amylase activity.
By converting the FN into a liquefaction number (LN), it is possible to use this method to estimate the composition of mixtures of grain, flour or semolina with known FNs necessary to produce a sample of a required FN.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 3093:2004

ПОВУЧЕН
ISO 3093:2004/Cor 1:2008

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 3093:2009
90.60 Завршетак поступка преиспитивања стандарда
5. 3. 2025.

ИСПРАВКЕ / ИЗМЕНЕ

ПРОЈЕКАТ
ISO 3093:2009/CD Amd 1

Национална преузимања

Pšenica, raž i njihova brašna, durum pšenica i griz od durum pšenice - Određivanje broja padanja prema Hagberg-Pertenu

60.60   Стандард објављен