Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 3093:2004

Wheat, rye and respective flours, durum wheat and durum wheat semolina — Determination of the Falling Number according to Hagberg-Perten
27. 7. 2004.
95.99   Повучен   30. 11. 2009.

Опште информације

95.99     30. 11. 2009.

ISO

ISO/TC 34/SC 4

Међународни стандард

67.060  

енглески   француски  

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

ISO 3093:2004 describes the determination of the alpha-amylase activity of cereals by the Falling Number method according to Hagberg-Perten.
This method is applicable to cereal grains, in particular to wheat and rye and their respective flours, durum wheat and its semolina. For the purposes of ISO 3093:2004, the term "flour" includes semolina and ground grain (wholemeal), the particle sizes of which are defined.
This method is not applicable for the determination of low levels of alpha-amylase activity, which can be carried out in accordance with ISO 7973.
By converting the Falling Number into a Liquefaction Number (LN), it is possible to use this method to estimate the composition of mixtures of grain, flour or semolina with known Falling Number values necessary to produce a sample of a required Falling Number.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 3093:1982

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
ISO 3093:2004
95.99 Повучен
30. 11. 2009.

ИСПРАВКЕ / ИЗМЕНЕ

ПОВУЧЕН
ISO 3093:2004/Cor 1:2008

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
ISO 3093:2009

Национална преузимања

Pšenica, raž i odgovarajuća brašna, durum pšenica i krupica (griz) od durum pšenice - Određivanje broja padanja u skladu sa Hagberg-Pertenom

95.99   Повучен