Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 15216-1:2017

Microbiology of the food chain — Horizontal method for determination of hepatitis A virus and norovirus using real-time RT-PCR — Part 1: Method for quantification
9. 3. 2017.

Опште информације

90.93     14. 7. 2022.

ISO

ISO/TC 34/SC 9

Међународни стандард

07.100.30  

енглески   француски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

ISO 15216-1:2017 specifies a method for the quantification of levels of HAV and norovirus genogroup I (GI) and II (GII) RNA, from test samples of foodstuffs (soft fruit, leaf, stem and bulb vegetables, bottled water, BMS) or food surfaces. Following liberation of viruses from the test sample, viral RNA is then extracted by lysis with guanidine thiocyanate and adsorption on silica. Target sequences within the viral RNA are amplified and detected by real-time RT-PCR.
This method is not validated for detection of the target viruses in other foodstuffs (including multi-component foodstuffs), or any other matrices, nor for the detection of other viruses in foodstuffs, food surfaces or other matrices.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO/TS 15216-1:2013

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 15216-1:2017
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
14. 7. 2022.

ИСПРАВКЕ / ИЗМЕНЕ

ОБЈАВЉЕН
ISO 15216-1:2017/Amd 1:2021

Национална преузимања

Mikrobiologija lanca hrane — Horizontalna metoda za određivanje virusa hepatitisa A i norovirusa, korišćenjem RT-PCR u realnom vremenu — Deo 1: Metoda za kvantifikaciju

60.60   Стандард објављен