Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 6647-2:2020

Rice — Determination of amylose content — Part 2: Spectrophotometric routine method without defatting procedure and with calibration from rice standards
14. 7. 2020.

Опште информације

90.92     13. 5. 2025.

ISO

ISO/TC 34/SC 4

Међународни стандард

67.060  

енглески   француски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

This document specifies two simplified routine methods for the determination of the amylose mass fraction of milled rice, non-parboiled. The main difference between the two methods is the dispersion procedure: method A specifies hot dispersion, and method B specifies cold dispersion.
Both methods are applicable to rice with an amylose mass fraction higher than 5 %.
NOTE These methods describe simplified procedures for the preparation of samples, which are frequently used in routine laboratories. The methods use the same reagents as the reference method (see ISO 6647-1), but omit the defatting step. Rice samples where the amylose mass fraction has been determined by the reference method are used as standards.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 6647-2:2015

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 6647-2:2020
90.92 Одлука о измени или ревизији стандарда
13. 5. 2025.

РЕВИДИРАН ОД

ПРОЈЕКАТ
ISO/AWI 6647-2

Национална преузимања

Пиринач ― Одређивање садржаја амилозе ― Део 2: Рутинска спектрофотометријска метода без поступка одмашћивања и са калибрацијом уз употребу стандарда пиринча

60.60   Стандард објављен