Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO/AWI 6647-2

Rice — Determination of amylose content — Part 2: Spectrophotometric routine method without defatting procedure and with calibration from rice standards

Опште информације

20.00     13. 5. 2025.

ISO

ISO/TC 34/SC 4

Међународни стандард

Апстракт

This document specifies two simplified routine methods for the determination of the amylose mass fraction of milled rice, non-parboiled. The main difference between the two methods is the dispersion procedure: method A specifies hot dispersion, and method B specifies cold dispersion.
Both methods are applicable to rice with an amylose mass fraction higher than 5 %.
NOTE These methods describe simplified procedures for the preparation of samples, which are frequently used in routine laboratories. The methods use the same reagents as the reference method (see ISO 6647-1), but omit the defatting step. Rice samples where the amylose mass fraction has been determined by the reference method are used as standards.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 6647-2:2020

ТРЕНУТНО

ПРОЈЕКАТ
ISO/AWI 6647-2
20.00 Нови пројекат уписује се у план рада комисије за стандарде
13. 5. 2025.

Национална преузимања

Пиринач ― Одређивање садржаја амилозе ― Део 2: Рутинска спектрофотометријска метода без поступка одмашћивања и са калибрацијом уз употребу стандарда пиринча

10.99   Нови пројекат се прихвата