Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 15216-2:2019

Microbiology of the food chain — Horizontal method for determination of hepatitis A virus and norovirus using real-time RT-PCR — Part 2: Method for detection
23. 7. 2019.

Опште информације

90.93     4. 12. 2024.

ISO

ISO/TC 34/SC 9

Међународни стандард

07.100.30  

енглески   француски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

This document specifies a method for detection of hepatitis A virus (HAV) and norovirus genogroups I (GI) and II (GII), from test samples of foodstuffs [(soft fruit, leaf, stem and bulb vegetables, bottled water, bivalve molluscan shellfish (BMS)] or surfaces using real-time RT-PCR.
This method is not validated for detection of the target viruses in other foodstuffs (including multi-component foodstuffs), or any other matrices, nor for the detection of other viruses in foodstuffs, surfaces or other matrices.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO/TS 15216-2:2013

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 15216-2:2019
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
4. 12. 2024.

Национална преузимања

Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za određivanje virusa hepatitisa A i norovirusa u hrani korišćenjem lančane reakcije polimeraze u realnom vremenu (RT-PCR) – Deo 2: Metoda otkrivanja

60.60   Стандард објављен