Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 23319:2022

Cheese and processed cheese products, caseins and caseinates — Determination of fat content — Gravimetric method
29. 3. 2022.

Опште информације

60.60     29. 3. 2022.

ISO

ISO/TC 34/SC 5

Међународни стандард

67.100.30  

енглески   француски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

This document specifies a method for the determination of the fat content of all types of cheese and processed cheese products containing lactose of below 5 % (mass fraction) of non-fat solids, and all types of caseins and caseinates.
The method is not applicable to fresh cheese types containing, for example, fruits, syrup or muesli. For such products, the Schmid-Bondzynski-Ratzlaff (SBR) principle is not applicable due to high concentrations of sugars. For these products, the method using the Weibull-Berntrop principle (see ISO 8262-3 | IDF 124-3) is appropriate.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 1735:2004

ПОВУЧЕН
ISO 5543:2004

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 23319:2022
60.60 Стандард објављен
29. 3. 2022.

Национална преузимања

Сир и производи од топљеног сира, казеини и казеинати – Одређивање садржаја масти – Гравиметријска метода

60.60   Стандард објављен