Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 23319:2022

Сир и производи од топљеног сира, казеини и казеинати – Одређивање садржаја масти – Гравиметријска метода

Cheese and processed cheese products, caseins and caseinates - Determination of fat content - Gravimetric method (ISO 23319:2022)
31. 8. 2022.
29. 11. 2024.

Опште информације

60.60     31. 8. 2022.

ISS

E034-5

Европски стандард

67.100.30  

енглески   српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђује се метода за одређивање садржаја масти у свим врстама сира и производа од топљеног сира који садрже лактозу испод 5 % (масени удео) немасних чврстих материја и свих врста казеина и казеината. Метода се не примењује на свеже врсте сирева који садрже, на пример, воће, сируп или мусли. За такве производе, принцип Schmid-Bondzynski-Ratzlaff (SBR) се не примењује због високе концентрације шећера. За ове производе је прикладан метод који користи Weibull-Berntrop принцип (видети ISO 8262-3 | IDF 124-3).

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 1735:2007

ПОВУЧЕН
SRPS ISO 5543:2015

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 23319:2022
60.60 Стандард објављен
31. 8. 2022.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 23319:2022

Идентичан са ISO 23319:2022

Идентичан са IDF 250