Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 11036:2020

Sensory analysis — Methodology — Texture profile
29. 5. 2020.

Опште информације

90.20     15. 4. 2025.

ISO

ISO/TC 34/SC 12

Међународни стандард

67.240  

енглески   француски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

This document specifies a method for developing a texture profile of food products (solids, semi-solids, liquids) or non-food products (e.g. cosmetics).
This method is one approach to sensory texture profile analysis and other methods exist. This method describes various steps in the process of establishing a complete description of the textural attributes of a product.
This method is applicable to:
— screening and training assessors;
— orientating assessors through the development of definitions and evaluation techniques for textural characteristics;
— characterizing the textural attributes of a product in order to establish its standard profile and to discern any later changes;
— improving old products and developing new products;
— studying various factors that can affect the textural attributes of a product, e.g. changes in process, time, temperature, ingredients, packaging or shelf-life, and storage conditions;
— comparing a product with another similar product to determine the nature and intensity of textural differences;
— correlating sensory and instrumental and/or physical measurements.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 11036:1994

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 11036:2020
90.20 Почетак поступка преиспитивања стандарда
15. 4. 2025.

Национална преузимања

Сензорске анализе – Методологија – Профил текстуре

90.20   Почетак поступка преиспитивања стандарда

Преглед

Да бисте видели цео садржај, морате се регистровати или пријавити помоћу корисничког имена које већ имате.

Пријавите се