Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO/AWI 6647-1

Rice — Determination of amylose content — Part 1: Spectrophotometric method with a defatting procedure by methanol and with calibration solutions of potato amylose and waxy rice amylopectin

Опште информације

20.00     13. 5. 2025.

ISO

ISO/TC 34/SC 4

Међународни стандард

Апстракт

This document specifies a reference method for the determination of the amylose content of milled rice, non-parboiled. The method is applicable to rice with an amylose mass fraction higher than 5 %.
This document can also be used for husked rice, maize, millet and other cereals if the extension of this scope has been validated by the user.
NOTE Amylose values determined with this document can be compared with PDO and PGI legislation.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 6647-1:2020

ТРЕНУТНО

ПРОЈЕКАТ
ISO/AWI 6647-1
20.00 Нови пројекат уписује се у план рада комисије за стандарде
13. 5. 2025.

Национална преузимања

Пиринач ― Одређивање садржаја амилозе ― Део 1: Спектрофотометријска метода са поступком одмашћивања метанолом и са калибрационим растворима амилозе кромпира и амилопектина воштаног пиринча

10.99   Нови пројекат се прихвата