Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 6647-1:2020

Rice — Determination of amylose content — Part 1: Spectrophotometric method with a defatting procedure by methanol and with calibration solutions of potato amylose and waxy rice amylopectin
14. 7. 2020.

Опште информације

90.92     13. 5. 2025.

ISO

ISO/TC 34/SC 4

Међународни стандард

67.060  

енглески   француски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

This document specifies a reference method for the determination of the amylose content of milled rice, non-parboiled. The method is applicable to rice with an amylose mass fraction higher than 5 %.
This document can also be used for husked rice, maize, millet and other cereals if the extension of this scope has been validated by the user.
NOTE Amylose values determined with this document can be compared with PDO and PGI legislation.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 6647-1:2015

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 6647-1:2020
90.92 Одлука о измени или ревизији стандарда
13. 5. 2025.

РЕВИДИРАН ОД

ПРОЈЕКАТ
ISO/AWI 6647-1

Национална преузимања

Пиринач ― Одређивање садржаја амилозе ― Део 1: Спектрофотометријска метода са поступком одмашћивања метанолом и са калибрационим растворима амилозе кромпира и амилопектина воштаног пиринча

60.60   Стандард објављен