Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

prSRPS EN ISO 6647-1:2025

Пиринач ― Одређивање садржаја амилозе ― Део 1: Спектрофотометријска метода са поступком одмашћивања метанолом и са калибрационим растворима амилозе кромпира и амилопектина воштаног пиринча

Rice — Determination of amylose content — Part 1: Spectrophotometric method with a defatting procedure by methanol and with calibration solutions of potato amylose and waxy rice amylopectin

Опште информације

10.99     14. 5. 2025.

ISS

E034-4

Европски стандард

енглески  

Апстракт

Овим документом утврђује се референтна метода за одређивање садржаја амилозе у млевеном пиринчу, необрађеном паром. Метода се примењује на пиринач са масеним уделом амилозе већим од 5 %. Овај документ се такође може користити за ољуштени пиринач, кукуруз, просо и друга жита ако је корисник валидовао проширење овог предмета и подручја примене.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 6647-1:2020

ТРЕНУТНО

ПРОЈЕКАТ
prSRPS EN ISO 6647-1:2025
10.99 Нови пројекат се прихвата
14. 5. 2025.

Повезани пројекти

Идентичан са prEN ISO 6647-1 rev IDENTICAL

Идентичан са ISO/AWI 6647-1 IDENTICAL