Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

prSRPS EN ISO 6647-2:2025

Пиринач ― Одређивање садржаја амилозе ― Део 2: Рутинска спектрофотометријска метода без поступка одмашћивања и са калибрацијом уз употребу стандарда пиринча

Rice — Determination of amylose content — Part 2: Spectrophotometric routine method without defatting procedure and with calibration from rice standards

Опште информације

10.99     14. 5. 2025.

ISS

E034-4

Европски стандард

енглески  

Апстракт

Овим документом утврђују се две поједностављене рутинске методе за одређивање масеног удела амилозе у млевеном пиринчу, необрађеном паром. Главна разлика између две методе је поступак дисперзије: метода А утврђује врућу дисперзију, а метода B хладну дисперзију. Обе методе се примењују на пиринач са масеним уделом амилозе већим од 5 %.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 6647-2:2020

ТРЕНУТНО

ПРОЈЕКАТ
prSRPS EN ISO 6647-2:2025
10.99 Нови пројекат се прихвата
14. 5. 2025.

Повезани пројекти

Идентичан са prEN ISO 6647-2 rev IDENTICAL

Идентичан са ISO/AWI 6647-2 IDENTICAL