Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

dnaSRPS EN 17855:2021

Прехрамбени производи - Минимални захтеви за перформансе за квантитативно мерење алергена у прехрамбеним производима, млеку, јајима, кикирикију, лешнику, бадему, ораху, индијском ораху, пекан ораху, бразилском ораху, пистаћима, макадамији, пшеници, лупини, сусаму, сенфу, соји, целеру, риби, мекушцима и раковима

Foodstuffs - Minimum performance requirements for quantitative measurement of the food allergens milk, egg, peanut, hazelnut, almond, walnut, cashew, pecan nut, brazil nut, pistachio nut, macadamia nut, wheat, lupine, sesame, mustard, soy, celery, fish, molluscs and crustaceans

Опште информације

50.20     11. 1. 2024.

50.60    7. 3. 2024.

ISS

E275

Европски стандард

07.100.30     67.050  

енглески  

Апстракт

This document specifies minimum performance requirements for methods that quantify the food allergens milk, egg, peanut, hazelnut, almond, brazil nut, macadamia nut, cashew, pistachio nut, walnut, pecan nut, lupine, sesame, mustard, soy, celery, fish, molluscs, crustaceans, and wheat in raw and processed foodstuffs. Within the scope of this document, minimum requirements for an LOQ (Limit of Quantification) will be derived from threshold data of allergic consumers. For quantitative antibody-based methods, a normative annex will describe what specific information the method developer needs to deliver and how performance characteristics shall be validated. Regarding PCR and LC-MS/MS, information on performance characteristics are in parts covered by EN 15634-1 and EN 17644. This document does not apply to fragmented or hydrolysed food allergens, such as casein hydrolysates or soy sauce. It also does not apply to methods that deliver qualitative results only. Methods that cover gluten-containing cereals (wheat, rye, and barley) with regard to coeliac disease are covered by EN 17254.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПРОЈЕКАТ
dnaSRPS EN 17855:2021
50.20 Почетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта стандарда
11. 1. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са FprEN 17855 IDENTICAL

Преглед

Да бисте видели цео садржај, морате се регистровати или пријавити помоћу корисничког имена које већ имате.

Пријавите се