Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 22935-3:2024

Млеко и производи од млека – Сензорска анализа – Део 3: Метода вредновања усклађености са спецификацијама производа за сензорска својства помоћу бодовања

Milk and milk products — Sensory analysis — Part 3: Method for evaluation of compliance with product specifications for sensory properties by scoring
27. 6. 2024.

Опште информације

60.60     27. 6. 2024.

ISS

E034-5

Међународни стандард

67.100.01  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђује се општа метода за вредновање усаглашености са спецификацијама производа за сензорска својства на основу сензорског бодовања и употребе уобичајене номенклатуре термина. Метода се посебно примењује у контроли процеса и квалитета која се обавља редовно на већем броју узорака и/или са одређеним временским притиском и/или са ограниченим бројем расположивих стручних оцењивача.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS ISO 22935-3:2013

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 22935-3:2024
60.60 Стандард објављен
27. 6. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 22935-3:2023 IDENTICAL