Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 22935-3:2024

Mleko i proizvodi od mleka – Senzorska analiza – Deo 3: Metoda vrednovanja usklađenosti sa specifikacijama proizvoda za senzorska svojstva pomoću bodovanja

Milk and milk products — Sensory analysis — Part 3: Method for evaluation of compliance with product specifications for sensory properties by scoring
27. 6. 2024.

Опште информације

60.60     27. 6. 2024.

ISS

E034-5

Međunarodni standard

67.100.01  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuje se opšta metoda za vrednovanje usaglašenosti sa specifikacijama proizvoda za senzorska svojstva na osnovu senzorskog bodovanja i upotrebe uobičajene nomenklature termina. Metoda se posebno primenjuje u kontroli procesa i kvaliteta koja se obavlja redovno na većem broju uzoraka i/ili sa određenim vremenskim pritiskom i/ili sa ograničenim brojem raspoloživih stručnih ocenjivača.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS ISO 22935-3:2013

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 22935-3:2024
60.60 Standard objavljen
27. 6. 2024.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 22935-3:2023 IDENTICAL