Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 23662:2023

Дефиниције и технички критеријуми за храну и састојке хране погодне за вегетаријанце или вегане, као и за означавање и изјаве

Definitions and technical criteria for foods and food ingredients suitable for vegetarians or vegans and for labelling and claims (ISO 23662:2021)
29. 12. 2023.
29. 12. 2023.

Опште информације

60.60     29. 12. 2023.

ISS

E034-17

Међународни стандард

67.040  

српски  

Термини

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђују се дефиниције и технички критеријуми које треба испунити да би храна и састојци хране били погодни за вегетаријанце (укључујући ово-лакто-, ово- и лакто-вегетаријанце) или вегане, као и за обележавање хране и изјаве.
Стандард се примењује на комуникацију између предузећа (B2B), на трговину храном, као и на обележавање хране и тврдње. Дефиниције и технички критеријуми се примењују само након жетве/сакупљањa.
Стандард се не односи на безбедност људи, безбедност животне средине, социо-економска разматрања (нпр. фер трговина, добробит животиња), верска уверења и карактеристике материјала за паковање.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 23662:2023
60.60 Стандард објављен
29. 12. 2023.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 23662:2024

Идентичан са ISO 23662:2021 IDENTICAL