Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 23662:2023

Definicije i tehnički kriterijumi za hranu i sastojke hrane pogodne za vegetarijance ili vegane, kao i za označavanje i izjave

Definitions and technical criteria for foods and food ingredients suitable for vegetarians or vegans and for labelling and claims (ISO 23662:2021)
29. 12. 2023.
29. 12. 2023.

Опште информације

60.60     29. 12. 2023.

ISS

E034-17

Međunarodni standard

67.040  

srpski  

Termini

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuju se definicije i tehnički kriterijumi koje treba ispuniti da bi hrana i sastojci hrane bili pogodni za vegetarijance (uključujući ovo-lakto-, ovo- i lakto-vegetarijance) ili vegane, kao i za obeležavanje hrane i izjave.
Standard se primenjuje na komunikaciju između preduzeća (B2B), na trgovinu hranom, kao i na obeležavanje hrane i tvrdnje. Definicije i tehnički kriterijumi se primenjuju samo nakon žetve/sakupljanja.
Standard se ne odnosi na bezbednost ljudi, bezbednost životne sredine, socio-ekonomska razmatranja (npr. fer trgovina, dobrobit životinja), verska uverenja i karakteristike materijala za pakovanje.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 23662:2023
60.60 Standard objavljen
29. 12. 2023.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 23662:2024

Identičan sa ISO 23662:2021 IDENTICAL