Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 16657:2024

Сензорске анализе – Апарати и прибор – Чаша за дегустацију маслиновог уља

Sensory analysis — Apparatus — Olive oil tasting glass
29. 3. 2024.
29. 3. 2024.

Опште информације

60.60     29. 3. 2024.

ISS

E034-12

Међународни стандард

67.240     67.260  

српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђују се карактеристике чаше намењене за употребу у сензорској анализи органолептичких својстава мириса, укуса и укусности девичанских маслинових уља, за класификацију таквих уља.
Чаша се не примењује за анализу боје или текстуре маслиновог уља.
Поред тога, овим документом описана је прилагођена јединица за загревање која се користи за постизање и одржавање одговарајуће температуре за ову анализу.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS ISO 16657:2013

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 16657:2024
60.60 Стандард објављен
29. 3. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 16657:2023 IDENTICAL