Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 16657:2024

Senzorske analize – Aparati i pribor – Čaša za degustaciju maslinovog ulja

Sensory analysis — Apparatus — Olive oil tasting glass
29. 3. 2024.
29. 3. 2024.

Опште информације

60.60     29. 3. 2024.

ISS

E034-12

Međunarodni standard

67.240     67.260  

srpski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuju se karakteristike čaše namenjene za upotrebu u senzorskoj analizi organoleptičkih svojstava mirisa, ukusa i ukusnosti devičanskih maslinovih ulja, za klasifikaciju takvih ulja.
Čaša se ne primenjuje za analizu boje ili teksture maslinovog ulja.
Pored toga, ovim dokumentom opisana je prilagođena jedinica za zagrevanje koja se koristi za postizanje i održavanje odgovarajuće temperature za ovu analizu.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS ISO 16657:2013

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 16657:2024
60.60 Standard objavljen
29. 3. 2024.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 16657:2023 IDENTICAL