Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

prSRPS EN ISO 6647-2:2025

Pirinač ― Određivanje sadržaja amiloze ― Deo 2: Rutinska spektrofotometrijska metoda bez postupka odmašćivanja i sa kalibracijom uz upotrebu standarda pirinča

Rice — Determination of amylose content — Part 2: Spectrophotometric routine method without defatting procedure and with calibration from rice standards

Опште информације

10.99     14. 5. 2025.

ISS

E034-4

Evropski standard

engleski  

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuju se dve pojednostavljene rutinske metode za određivanje masenog udela amiloze u mlevenom pirinču, neobrađenom parom. Glavna razlika između dve metode je postupak disperzije: metoda A utvrđuje vruću disperziju, a metoda B hladnu disperziju. Obe metode se primenjuju na pirinač sa masenim udelom amiloze većim od 5 %.

Životni ciklus

PRETHODNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 6647-2:2020

TRENUTNO

PROJEKAT
prSRPS EN ISO 6647-2:2025
10.99 Novi projekat se prihvata
14. 5. 2025.

Povezani projekti

Identičan sa prEN ISO 6647-2 rev IDENTICAL

Identičan sa ISO/AWI 6647-2 IDENTICAL