Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 1871:1992

Poljoprivredno-prehrambeni proizvodi - Opšta uputstva za određivanje azota metodom po Kjeldalu (identičan sa ISO 1871:1975)

Agricultural food products — General directions for the determination of nitrogen by the Kjeldahl method
10. 6. 1992.
10. 6. 1992.
95.99   Повучен   31. 7. 2013.

Опште информације

95.99     31. 7. 2013.

ISS

E275

Међународни стандард

67.050  

српски  

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

UTVRĐUJE SE METODA PO KJELDALU, KOJA SE PRIMENJUJE NA PROIZVODE BILJNOG I ŽIVOTINJSKOG POREKLA, NAROČITO PREHRAMBENIH PROIZVODA. PRINCIP SE SASTOJI U RAZLAGANJU ORGANSKE MATERIJE SUMPORNOM KISELINOM U PRISUSTVU KATALIZATORA DESILACIJOM I TITRACIJOM OSLOBOĐENOG AMONIJAKA. REZULTATI SE IZRAŽAVAJU KAO AZOT (N). ZA IZRAČUNAVANJE PROTEINA KORISTI SE FAKTOR ZA PRERAČUNAVANJE KOJI SE NAVODI U IZVEŠTAJU.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS ISO 1871:1992
95.99 Повучен
31. 7. 2013.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 1871:2013

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 1871:1975