Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 1871:1992

Poljoprivredno-prehrambeni proizvodi - Opšta uputstva za određivanje azota metodom po Kjeldalu (identičan sa ISO 1871:1975)

Agricultural food products — General directions for the determination of nitrogen by the Kjeldahl method
10. 6. 1992.
10. 6. 1992.
95.99   Povučen   31. 7. 2013.

Опште информације

95.99     31. 7. 2013.

ISS

E275

Međunarodni standard

67.050  

srpski  

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

UTVRĐUJE SE METODA PO KJELDALU, KOJA SE PRIMENJUJE NA PROIZVODE BILJNOG I ŽIVOTINJSKOG POREKLA, NAROČITO PREHRAMBENIH PROIZVODA. PRINCIP SE SASTOJI U RAZLAGANJU ORGANSKE MATERIJE SUMPORNOM KISELINOM U PRISUSTVU KATALIZATORA DESILACIJOM I TITRACIJOM OSLOBOĐENOG AMONIJAKA. REZULTATI SE IZRAŽAVAJU KAO AZOT (N). ZA IZRAČUNAVANJE PROTEINA KORISTI SE FAKTOR ZA PRERAČUNAVANJE KOJI SE NAVODI U IZVEŠTAJU.

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS ISO 1871:1992
95.99 Povučen
31. 7. 2013.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS ISO 1871:2013

Povezani projekti

Identičan sa ISO 1871:1975