SRPS EN 12631:2005
Sokovi od voća i povrća - Enzimsko određivanje sadržaja D i L mlečne kiseline (laktata) - NAD spektrometrijska metoda
Fruit and vegetable juices - Enzymatic determination of D- and L-lactic acid (lactate) content - NAD spectrometric method
Датум објављивања:
16. 12. 2005.
Датум објављивања на српском језику:
16. 12. 2005.
Опште информације
Тренутна фаза:
90.60
Effective date:
3. 3. 2024.
Иницијатор:
ISS
Припада:
E034-3
Врста:
Европски стандард
ICS:
67.160.20
Језик:
српски
Апстракт
Ovim evropskim standardom utvrđuje se enzimska metoda za određivanje ukupnog sadržaja D i L mlečne kiseline i njihovih soli laktata u sokovima od voća i povrća i srodnim proizvodima.
Животни циклус
ТРЕНУТНО
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 12631:2005
90.60
Завршетак поступка преиспитивања стандарда
3. 3. 2024.
Повезани пројекти
Идентичан са
EN 12631:1999
Национални прописи и стандарди
"Сл. гласник РС" , бр. 103/2018 "Сл. гласник РС" , бр. 103/2018
ПРАВИЛНИК о воћним соковима и одређеним сродним производима намењеним за људску употребу МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ